فهرست مطالب

تفاوت طراحی داخلی مدرن و کلاسیک

تفاوت طراحی داخلی مدرن و کلاسیک

طراحی داخلی هنریست برای تغییر دادن فضای داخلی یک سازه ی مسکونی یا اداری، تجاری به نحوی که فضای داخلی علاوه بر بهره مندی از عناصر زیبایی و جذابیت های بصری برای ساکنین خود، کاربری مناسبی نیز داشته باشد. سبک های طراحی داخلی بسیار متنوع هستند اما در همه ی این سبک ها هدف از طراحی های نو رسیدن به فضایی جذاب و کابردی به کمک سلایق افراد ساکن در آن و بهره گیری از اصول زیبایی شناسی می‌باشد. در این نوشته به معرفی تعدادی از سبک های دکوراسیون داخلی خواهیم پرداخت تا بتوانید به کمک سلیقه خودتان و با شناسایی نیازهای مورد نظرتان سبک مورد علاقه ی خود را انتخاب کنید.

 

انواع سبک های طراحی داخلی

  • سبک مدرن
  • سبک روستیک
  • سبک معاصر
  • سبک مینیمالیست
  • سبک ترانزیشنال
  • سبک ساحلی
  • سبک ایرانی سنتی
  • سبک صنعتی
  • سبک بوهمین
  • سبک کلاسیک

 

چرا باید در انتخاب سبک طراحی داخلی دقت کنیم؟

وجود سبک های گوناگون در طراحی دکوراسیون ممکن است باعث سردرگمی شما در انتخاب صحیح سبک مورد نظرتان بشود، به دلیل اینکه بسیاری از این سبک ها ممکن است برای استفاده در زمان کنونی مناسب نباشند در واقع در طول زمان کاربردی بودن خودشان را از دست داده باشند و یا حتی مناسب با معماری ساختمانتان نباشد. از این رو لازم است قبل از هر اقدامی به طور کامل با هر یک از سبک های طراحی آشنا شوید.

 

سبک طراحی داخلی مدرن چیست؟

امروزه با توجه به کوچک شدن منازل سبک طراحی مدرن بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است. از مهم ترین ویژگی های سبک مدرن تلاش برای ایجاد سادگی و استفاده کردن از وسایل کم در چیدمان می‌باشد. این سبک طراحی در سال های ۱۹۲۰ تا ۱۹۵۰ شکوفا و به اوج خود رسید و تحت تاثیر مکتب مدرنیسم و الهام گرفته از فلسفه ی مدرن و سبک معماری میان قرن می‌باشد.

در طراحی با سبک مدرن تاکید زیادی بر روی هدفمندی و کاربردی بودن تمام المان ها و جزئیات می‌‌شود طوری که اگر هر آیتمی بدون هدف مانده باشد قادر به حذف آن هستید. در سبک طراحی مدرن رنگ های خنثی به تنهایی کاربردی نیستند در این سبک بیشتر از رنگ ها به صورت طبیعی همراه با رنگ های خنثی استفاده می‌شود. از دیگر ویژگی های طراحی داخلی با سبک مدرن نیز می‌توان به استفاده از خطوط صاف، بافت ساده، پرهیز از بهم ریختگی اشاره کرد.

مهمترین متریال های مورد استفاده در چیدمان داخلی فولاد، چوب، فلز، شیشه می‌باشد.

پالت رنگی مورد استفاده در سبک مدرن رنگ های مونوکروم و خنثی می‌باشند.

سبک طراحی داخلی مدرن چیست؟

 

دیوار ها در طراحی داخلی مدرن

در سبک طراحی داخلی مدرن دیگر خبری از کاغذ دیواری های شلوغ یا دیوار های پر نقش و نگار نیست، در این سبک دیوار ها باید ساده باشند. رنگ های خنثی مانند سفید و بژ، خاکستری با ایجاد فضایی خلوت و آرام انتخاب ایده آلی برای رنگ دیوار ها در این سبک هستند. برای جلوه بخشی بیشتر و ایجاد نقطه کانونی نیز در سبک طراحی مدرن می‌توانید رنگ یکی دیگر از دیوار ها را متفاوت از بقیه انتخاب کنید.

دیوار ها در طراحی داخلی مدرن

 

مبلمان در طراحی داخلی مدرن

بهترین نوع مبلمان برای جای دادن در طراحی های داخلی مدرن، مبل های مدرن هستند. این مبلمان به صورت مینیمال و تک رنگ ساخته می‌شوند و از چوب کمتری در دیزاین آن ها استفاده شده است. مبلمان مدرن بسیار ساده و در عین حال بسیار شیک و زیبا هستند. مبلمان مدرن به دلیل سبک بودن و کم جا بودنشان بسیار مناسب برای خانه های با متراژ پایین و طراحی داخلی مدرن هستند.

مبلمان در طراحی داخلی مدرن

 

نورپردازی در طراحی داخلی مدرن

در طراحی نورپردازی سبک مدرن نباید تنها به یک منبع نوری اکتفا کرد. لامپ و لوستر هایی با طرح مینیمال که مناسب فضای مدرن هستند انتخاب مناسبی برای خانه هایی با طراحی فضای داخلی مدرن هستند. استفاده از نور طبیعی نیز برای بزرگتر دیده شدن فضا بسیار موثر است.

نورپردازی در طراحی داخلی مدرن

پیشنهاد نویسنده برای خواندن : نورپردازی در دکوراسیون داخلی

 

مواد و متریال مورد استفاده در طراحی داخلی مدرن

اصلی ترین متریال در طراحی داخلی مدرن فولاد و شیشه و همچنین بتن هستند. همچنین از دیگر متریال های پرکاربرد در این سبک فلزات براق است مانند استیل ضد زنگ. معمولا برای اکسسوری های مورد استفاده در این سبک از استیل استفاده می‌شود مانند: بدنه لوستر، میز و صندلی و وسایل مورد استفاده در آشپزخانه.

 

اکسسوری در طراحی داخلی مدرن

همانطور که در نوشته های بالاتر خواندیم از آنجایی که هدف سبک مدرن زیبایی در عین سادگی است، نباید در استفاده از اکسسوری و المان های دکوری نیز افراط به خرج دهید. اکسسوری ها در طراحی داخلی مدرن اگر به درستی انتخاب شوند همانند الماس هایی هستند که درخشش نهایی را آن ها به خانه تان خواهند بخشید.

اکسسوری در طراحی داخلی مدرن

 

برخی از اکسسوری های مناسب با طراحی مدرن

  • آینه های بزرگ و بدون قاب
  • فرش هایی با طرح مدرن
  • کوسن و رو مبلی
  • قفسه های مینیمال
  • مجسمه های ظریف و مینیمال
  • گلدان های گل طبیعی حجیم
  • ساعت های مینیمال و مدرن

طراحی داخلی مدرن به نوعی تماما در نقطه مقابل با سبک طراحی داخلی کلاسیک قرار دارد. سبک مدرن برعکس سبک کلاسیک به هیچ عنوان از گذشته پیروی نمی‌کند.

 

طراحی داخلی به سبک کلاسیک

این سبک یکی از مهم ترین سبک های هنری و معماری در جهان می‌‌‌‌‌باشد. سبک کلاسیک تاریخچه ای طولانی دارد و از دوران باستان تا به امروزه توجه طرفداران زیادی را به خود جلب کرده. طراحی داخلی به سبک کلاسیک ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارد. از اصلی ترین ویژگی های این سبک می‌توان توجه به جزئیات، حفظ تقارن و تناسب و تجمل گرایی اشاره کرد.در واقع خانه های با طراحی داخلی به سبک کلاسیک باید به افراد احساس تجمل، لوکس و لاکچری بودن را بدهند.

وجود نقطه ی کانونی مانند شومینه و آینه، ستون های بلند، گچبری و تزئینات خاص، و لوستر های بزرگ و سلطنتی از جمله المان های شناسایی سبک طراحی داخلی کلاسیک می‌باشند.

طراحی داخلی به سبک کلاسیک

 

دیوار ها در طراحی داخلی کلاسیک

از جمله رنگ های مورد استفاده در سبک کلاسیک رنگ کرم، خاکستری، قرمز مایل به قهوه ای، طلایی، زیتونی و نقره ای می‌باشد. این رنگ ها در ایجاد احساس شادی و هیجان موثر هستند. اما آنچه که بیشتر از رنگ ها در این سبک موجب جذابیت دیزاین می‌شود گچ بری های نقش بسته روی دیوار های به سبک کلاسیک می‌باشد. یکی دیگر از المان های بسیار رایج در طراحی داخلی به سبک که بر روی دیوار ها رایج است، نقاشی و طرح های خاص روی دیوار است.

دیوار ها در طراحی داخلی کلاسیک

 

مبلمان در طراحی داخلی کلاسیک

همانطور که گفته شد در طراحی به سبک کلاسیک توجه به جزئیات در راس امور قرار دارد. این ویژگی در انتخاب مبلمان مناسب برای طراحی کلاسیک نیز باید در نظر گرفته شود. مبل ها در این سبک دارای نقش های منبت کاری خاص و ریزه کاری های ظریف و دقیقی هستند همچنین داشتن تشکچه های سنگین و از جنس مخمل از دیگر ویژگی های برجسته ی مبلمان کلاسیک می‌باشد. میز های مورد استفاده در این سبک نیز میز ها از جنس چوب با پایه های حجاری شده و صفحه هایی از جنس سنگ و شیشه هستند. به طور کل مبل ها و میز و صندلی های مورد استفاده در این سبک نمایانگر اصالت و هنر هستند.

مبلمان در طراحی داخلی کلاسیک

پیشنهاد نویسنده برای خواندن : نحوه انتخاب مبلمان برای منزل

 

نورپردازی در طراحی داخلی کلاسیک

نورپردازی در طراحی داخلی به سبک کلاسیک با هدف گرما بخشیدن بیشتر به محیط و نشان دادن شکوه و صمیمیت طراحی می‌شود. نور پردازی در این سبک به صورت غیر مستقیم و چند لایه ای است.

دیوارکوب های برنزی که در کنار آینه ها نصب می‌شوند، لوستر های بزرگ و کریستالی با جلوه ی اشرافی و شمعدان ها و آباژور از دیگر منابع نوری مورد استفاده در این سبک هستند.

نورپردازی در طراحی داخلی کلاسیک

 

مواد و متریال مورد استفاده در طراحی داخلی کلاسیک

سبک کلاسیک از آن جا که معروف به یک سبک لوکس و فاخر می‌باشد بدون شک متریال و مواد مصرفی در این سبک هم باید بسیار مرغوب و باکیفیت باشد. استفاده از موادی مانند چوب های مرغوب، سنگ مرمر، پارچه های فاخر مثل ابریشم و فلزات گران بهایی چون برنز و طلا در این سبک رواج دارد.

پیشنهاد نویسنده برای خواندن : متریال های پرکاربرد در طراحی داخلی

 

اکسسوری در طراحی داخلی کلاسیک

بر خلاف طراحی به سبک مدرن، که تاکید بر خلوتی و سادگی بود در طراحی داخلی به سبک کلاسیک اکسسوری ها کامل کننده این سبک و جلوه دهنده زیبایی و شکوه آن هستند.

اکسسوری در طراحی داخلی کلاسیک

 

اکسسوری های مورد استفاده در طراحی داخلی به سبک کلاسیک

  • پرده های ضخیم و والان دار
  • فرش های دست بافت
  • گلدان های چینی پر نقش و نگار
  • ظروف دکوری و آنتیک
  • آینه های با قاب های منبت کاری

 

جمع بندی

همانطور که گفته شد شناختن سبک های طراحی داخلی در انتخاب سبکی که متناسب با سلیقه و منزل شما باشد اهمیت زیادی دارد.به طور خلاصه سبک مدرن در طراحی داخلی به دنبال پرهیز از شلوغی و ایجاد محیطی خلوت و آرامش بخش و به دور از هیجان می‌باشد و در مقابل سبک کلاسیک در طراحی داخلی هدف ایجاد زرق و برق و شکوه را پیروی می‌کند.با خواندن مواردی که در این نوشته برای شما گذاشته شد می‌توانید تفاوت این دو سبک را در طراحی داخلی متوجه شوید و در نهایت سبک دلخواهتان را انتخاب کنید.

برای تماشای ویدیوهای طراحی داخلی می‌توانید از کانال آپارات یا یوتیوب چیدمانو دیدن کنید و همچنین اگر در فرآیند طراحی داخلی منزل خود به راهنمایی نیاز داشتید می‌توانید از طریق صفحه درخواست مشاوره با طراحان چیدمانو در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *