وقتی صحبت از مواد و متریال مورد استفاده در طراحی داخلی میشود گزینه های زیادی برای انتخاب کردن وجود دارد اما، انتخاب متریال مناسب از لحاظ استحکام، دوام، مقاومت در برابر رطوبت و قیمت و سهولت نگهداری و شست وشو از مهترین و اساسی ترین قسمت های هر طراحی داخلی میباشد که باید به آن توجه زیادی کرد.اگر شما نیز به تازگی قصد انجام بازسازی یا طراحی داخلی منزل خودتان را دارید این نوشته میتواند به شما کمک کند تا انتخاب بهتری از متریال های موجود در بازار داشته باشید.
متریال های متداول مصرفی در طراحی داخلی
در ادامه به بررسی برخی از پرکاربرد ترین متریال ها در طراحی داخلی میپردازیم.
فلز
امروزه یکی از محبوب تریم متریال ها در طراحی دکوراسیون فلزات میباشند.کاربرد اصلی استفاده از فلز به دلیل درخشش ذاتی آن است.فلزات به راحتی تغییر شکل میدهند و قابلیت تبدیل شدن به چیزهای مختلف را نیز دارند.فلز از جمله متریالی است که در تمامی سبک های دکوراسیون از جمله سبک روستیک و حتی مینیمال و مدرن قابل استفاده است.
ترکیب متریال فلز سرد و گرم
ممکن است تصور کنید استفاده یکسان از فلز سرد یا فلز گرم به تنهایی موجب یکسان بودن دکوراسیون و زیبایی بیشتر میشود اما اغلب اوقات این استفاده یکسان فقط از یک نوع فلز باعث یک نواختی دکور میشود و بهترین حالت استفاده از فلزات ترکیب آن ها با یکدیگر است. یعنی انتخاب یک نوع فلز به عنوان فلز اصلی و استفاده از فلز های دیگر به عنوان فلز مکمل.
فلزات گرم شامل فلز طلا و برنج میباشد و فلز سرد مانند نقره و کروم است و آهن نیز در میان فلزات خنثی محسوب میشود.
استفاده از متریال چوب در طراحی داخلی
نقش و اهمیت چوب در دکوراسیون داخلی بسیار مهم و تاثیرگذار است.چوب ها مهم ترین متریال در تولید مبلمان، دیوارپوش ها و گاهی نیز سقف ها و کفپوش ها هستند. چوب ها به دو نوع سخت و نرم تقسیم میشوند که چوب های نرم اغلب برای ساخت مبلمان و کابینت ها استفاده میشود و از چوب های سخت برای ساخت چیزهایی استفاده میشود که به مقاومت بالاتری نیاز دارند.
MDF یا تخته فیبر با چگالی متوسط
یکی دیگر از متریال های پراستفاده و محبوب در طراحی داخلی چوب های MDF هستند که در مقایسه با چوب و مواد دیگر هزینه کمتری دارند و گزینه ای اقتصادی و به صرفه محسوب میشود. MDF ها انواع مختلف دارند که استفاده از هر نوع آن با توجه به نیاز و مکان مورد استفاده فرق میکند. امروزه بیشترین استفاده مورد نظر از MDF ها در طراحی داخلی به منظور پارتیشن بندی و جداسازی فضاهای مختلف میباشد.
پرکاربردترین MDF ها در طراحی داخلی :
- MDF کلاس A :این نوع MDF تخته های نازکی هستند که برای ساخت دیوارپوش، پوشش سقف، کفپوش، سطح پشت کمد ها و کابینت ها و رویه درب های چوبی استفاده میشود.
- MDF کلاس E :مقاومت بالایی در برابر قارچ ها و حشرات دارند و طول عمر مصرفشان نیز بالاست به همین دلیل بیشتر در ساخت کفپوش ها مثل انواع پارکت ها مورد استفاده قرار میگیرند.
- MDF کلاس F :از خودش در زمان آتش سوزی مقاومت بالایی نشان میدهد و از این نوع هم برای ساخت کف پوش و دیوارپوش های مختلف استفاده میشود.
مزایای استفاده از متریال چوب در طراحی دکوراسیون :
- مقاومت در برابر تغییر سایز
- مقاومت در برابر ضربه
- اجرای طراحی های خاص و منبت کاری
- بازه قیمتی متفاوت و گسترده
- تمیز کردن و شست شو راحت
متریال سنگ و گرانیت در دکوراسیون
سنگ گرانیت به دلیل استحکام و دوام بالایی که دارد در ساختمان سازی و طراحی های داخلی کاربرد های زیادی دارد. از آن برای کف سازی بیرونی و سطوح مختلف دکوراسیون داخلی استفاده میشود. مقاومت سنگ گرانیت در برابر حرارت و گرما و همچنین قابلیت تمیز کردن راحت آن باعث شده این سنگ به عنوان متریالی رایج در طراحی دکور آشپزخانه مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایا استفاده از گرانیت
این سنگ محبوب با رنگ بندی متنوعی که دارد از جمله سفید و خاکستری تا قرمز و سیاه جذابیت خاصی به فضا میدهد و همچنین مقاومت بسیار بالا و ماندگاری طولانی مدتی به همراه دارد. این سنگ انتخابی ایده آل برای سطح کف و دیوارهای داخلی و خارجی میباشد.
استفاده از متریال کناف در طراحی داخلی
از کناف به عنوان یک المان زیبایی در طراحی دکوراسیون داخلی یاد میشود. کناف یا گچ برگ نوعی از مصالح ساختمانی است که بیشتر برای نمای داخلی سقف و دیوارهای داخلی فضا استفاده میشود. از کناف ها برای ساخت دیوار پوششی با سازه و بدون سازه، سقف های یک پارچه، سقف های کاذب و غیره استفاده میشود.
مزایای استفاده از کناف
با استفاده از کناف میتوان فضای داخلی یک اتاق را به آنچه در ذهن طراح یا کارفرما است خیلی نزدیک تر کرد. به طور مثال یک طراح از کناف در طراحی اتاق خواب به گونه ای استفاده میکند که حس آرامش و راحتی بیشتر به ساکنین بدهد و در طراحی اتاق کار با استفاده از کناف طوری محیط را دیزاین میکند که باعث افزایش تمرکز و کارایی بیشتر آن میشود. استفاده از کناف بسیار مقرون به صرفه تر از سایر متریال ها میباشد و در زمان کمتری دکوراسیون با کناف آماده میشود. استفاده از کناف در طراحی انعطاف پذیری بیشتری برای اجرای دکوراسیون های مختلف به ما میدهد.
پلی یورتان در طراحی داخلی و دیزاین
این متریال نوعی پلیمر سبک و مقاوم است امروزه نیز در بسیاری از طراحی ها استفاده میشود. پلی یورتان به دلیل ویژگی هایی مثل وزن پایین، مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر رطوبت، و قابلیت تولید در اشکال مختلف بسیار مورد توجه طراحان است. از اصلی ترین کاربرد های آن ساخت طرح های مشبک و حجم دار است، همچنین این متریال جایگزین مناسبی نیز میتواند به جای چوب باشد. از پلی یورتان برای پوشش دیوار های داخلی و پایه های تزئینی و حتی دیزاین کابینت های داخلی هم استفاده میشود.
دیوار پوش های با این جنس متریال بسیار سبک ، مقاوم و قابل شستشو هستند و همچنین به دلیل سهولت در برش کاری در طراحی های مختلفی قابل تولید و دیزاین هستند.
مزایای استفاده از پلی یورتان
- طول عمر طولانی
- مقاومت در برابر حرارت
- مقاومت دربرابر عوامل شیمیایی
- قابلیت تولید در اشکال مختلفپ
- قابلیت بازیافت
پیشنهاد نویسنده : اگر به این نوشته علاقهمند هستید خواندن بازسازی خانه، از کجا شروع کنیم و به چه نکاتی توجه کنیم به شما پیشنهاد میشود.
جمع بندی
در دنیای مدرن و روبه پیشرفت کنونی هر روزه مواد و متریال جدیدی به بازار عرضه میشود که هر کدام از این متریال ها در سطوح مختلفی از کیفیت و قیمت قابل دسترسی افراد هستند اما مهم ترین نکته در تهیه این متریال، تهیه متریال با کیفیت، مقاوم و با قیمت مناسب میباشد.
امیدواریم پس از خواندن این نوشته دید وسیع تری نسبت به متریال هایی که در طراحی داخلی پرکاربرد تر هستند داشته باشید.همچنین اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر یا راهنمایی داشته باشید، صفحه درخواست مشاوره راه ارتباطی با طراحان چیدمانو میباشد.